måndag 11 november 2013

Eko!!!

Jaha, här inne ekar det. Jag har varit dålig på att skriva och det på grund av många faktorer.
Huvudsakligen tidsbrist om jag ska vara helt ärlig.

Jag jobbar massor. Och jobbar jag inte på dagtid så jobbar jag på kvällstid också för att hinna med allt som ska göras. Helgerna har också blivit drabbade.
Och så försöker jag få ordning på lägenheten. Dock utan vidare framgång. Men men, Rom byggdes inte på en dag. Och varför ska man stressa igenom något? Det är inte bra för hälsan.
Och så socialiserar jag med alla nya och gamla vänner. Det har jag verkligen saknat de senaste 7 åren, att umgås med vänner. Jösses, vad jag varit instängd! 
Det som slagit mig är att det finns så mycket roliga saker att göra, så mycket intressant att diskutera! Och ibland är det faktiskt skönt att bara sitta i soffan och glo på någon serie eller för all del läsa en bok. Jag minns inte ens när jag läste en bok sist, så länge sedan var det! Om vi inte räknar med mina processböcker som jag använder i jobbet då, för dem sitter jag ju och bläddrar i titt som tätt.
Jag menar faktaböcker, romaner, you name it! Som jag saknat det! Men nu har jag tid.
Och att lyssna på dokumentärer på min iPhone är numera ett stående inslag varje kväll. Riktigt intressanta saker har jag kommit över och lärt mig. Men att lyssna på dokumentären om Estoniakatastrofen gav mig mardrömmar, så det var inte något jag skulle lyssnat på precis innan läggdags har jag lärt mig med facit i hand.

Jaha, vad är då status sedan sist jag skrev?
Jag har gått ner 18 kg på 5 månader. Ganska bra gjort om jag får säga det själv. Och då inte med hjälp av någon diet. Jag tror inte på sånt. Istället har jag bytt ut Coca-cola mot bubbelvatten. Jag tar mindre portioner mat och äter hemlagat istället för snabbmat. Och så äter jag inte lika mycket snacks som förut.
Det är de enda ändringar jag gjort.
Detta bidrar till att det är lättare att träna, för det är inte så många kilon att släpa runt på. Varannan vecka tränar jag 3-5 gånger i veckan. De veckor sonen är här blir det dock mindre. Han vill inte vara ensam på kvällarna, så det blir oftast ingen zumba då.

Den största personliga segern var dock häromveckan.
Jag, som är så sjukligt rädd för att flyga (och då pratar vi om en person som får kraftig panikångest, hyperventilerar, gråter, skakar och nästintill svimmar av blotta tanken på ett flygplan) bestämde mig för att det var nog nu. Jag hade valet att åka 10 timmar enkel resa med tåg eller flyga 1 timme i ett arbetsrelaterat uppdrag. Jag valde flyget. Och jag skulle flyga ensam. Utan sällskap av kollega.
Och jag klarade det! Trots att planet gick sönder till och med och vi var tvungna att byta till ett annat. Men jag gjorde det! Jag har nog aldrig varit så stolt över mig själv som den dagen.

Så ja, det rullar på kan jag säga.
Känslolivet har svajat under tiden och mycket mer än så har hänt, men det tar jag i ett annat inlägg.

Nu ska jag och sonen ha en date på McDonalds. Ibland får jag fuska och äta skräpmat. Men det finns ju sallad även där!

Dagens låt: Endless skies av VNV Nation
Lyssna och njut!

TTFN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar